Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини борються з «мінімізаторами» й «тіньовиками»

Підприємці, що прагнуть якнайменше сплатити до бюджету, найчастіше використовують працю неоформлених робітників. До фіскальної служби чи до інспекції праці нелегальні працівники звертаються лише у випадках, коли їх обдурили – не виплатили зароблене після звільнення, не компенсували лікування після нещасного випадку на виробництві, тощо.

Торік працівники фіскальної служби перевіряли суб’єкти, які займаються господарською діяльністю без відповідної реєстрації. В поле зору, як завжди, потрапили таксисти–нелегали. Не лякають водіїв і штрафи – від 17 до 34 тисяч гривень, у випадку, коли його спіймали на гарячому вперше, ні конфіскація автомобіля, що загрожує при повторному порушенні.

«Вершиною нахабства я б назвав нелегалів, що перевозять людей на «євробляхах». Вони й самі працюють, не маючи на те дозволів і документів, та й ще й перевозять пасажирів на авто, які не зареєстровані в Україні. Варто ще раз нагадати: водій не несе відповідальності за безпеку пасажира, а у випадку ДТП, не буде, з кого вимагати компенсацію – машина зареєстрована десь за кордоном», – прокоментував начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

У сфері послуг області діють чи не найбільше «тіньовиків». Результатом численних перевірок, які проводили фіскали на морських узбережжях області, стало збільшення в половину кількості оформлених ліцензій на торгівлю алкогольними виробами у курортних містечках області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН