Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як посилити відповідальність депутатів перед виборцями обговорювали у Херсоні

25 жовтня відбулася цікава розмова за круглим столом з обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання статусу депутатів місцевих рад», організована Фондом громади Херсона «Захист», про це повідомляє Костянтин Шевченко на сторінці Православнії Церкви Святої Тройці у Фейсбук.

Настоятель Храму Святої Тройці протоієрей Євгеній Сидоренко прийняв участь в обговоренні про внесення змін до законодавчів актів. Головне на його думку, те що місцеві адміністраціїї і депутати не мали політичної окраси, а мали стратегічний та тактичний план розвитку міських та сільских громад. Також учасниками круглого стола були херсонці з числа громадських діячів, вчених херсонських ВНЗ, депутатів обласної, міської та районних у місті рад, юристів, журналістів. У круглому столі взяли участь представники Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Ірина Ляшко, головний консультант секретаріату Комітету, та Лідія Шкуріна, позаштатний консультант Комітету.

Присутні обговорили актуальні питання, пов’язані із законодавчим унормуванням питань стосовно посилення відповідальності депутатів перед виборцями, удосконалення процедури їх відкликання за народною ініціативою, визначення шляхів інформування членів громади про діяльність обранців тощо.

Результатом активної дискусії та відвертого обміну думками стало напрацювання цілого ряду пропозицій та зауважень до законопроекту, які найближчим часом будуть узагальнені і передані для розгляду в профільному парламентському комітеті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН