Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

НАЗК сьогодні в Херсоні провело інформаційну кампанію з роз’яснення законодавства щодо конфлікту інтересів

Захід пройшов на виконання визначених Парламентом та Урядом завдань з підвищення рівня стандартів доброчесності щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також інших обмежень та зобов’язань, передбачених Законом України «Про запобігання корупції». Національне агентство проводить вже другу щорічну інформаційну кампанію з метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів «Конфлікт інтересів: треба знати!».

Вперше такий захід проводився у 2016 році спільно з Програмою розвитку ООН в Україні у рамках проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії, та передбачав проведення семінарів у 13 областях України. Цього року тренінг проводиться в 24 містах України.

Сьогодні в стінах Херонської ОДА пройшов  семінар-тренінг для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, посадових осіб юридичних осіб публічного права  та представників тих організацій, які  працюють у сфері запобігання та протидії корупції.

В Херсоні семінар проводили спеціалісти НАЗК Ольга Штогрін та Максим Соломенко.

Тема актуальна для більшості сільських, селищних,  міських рад Херсонської області та обласної ради, адже практика останніх десятиліть щодо сумісництва посад у виконавчій та законодавчій гілці влади показує, що це призводить часто і до абсурдних ситуацій, коли під час сесій більшість депутатів заявляє про конфлікт інтересів і не може голосувати навіть за порядок денний. Тож сьогодні в Херсоні вчили, як уникнути такої ситуації і водночас не потрапити до зони уваги відповідних служб.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН