Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проблему будинків гнучкої системи Херсона обговорили в Києві

Про це на Фейсбуці повідомляє народний депутат України Олександр Співаковський, який пише, що сьогодні відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

 – Першим питанням порядку денного розглядались проблеми фінансування програми відселення мешканців житлових будинків “гнучкої” конструктивної системи у м. Херсоні.
Зауважу, що ця проблема є критичною для Херсона, оскільки майже чотири тисячі його мешканців проживають в будинках побудованих саме за такою експериментальною схемою. Станом на сьогоднішній день чотири з двадцяти таких будинків вже визнані аварійними і потребують термінового відселення їх жителів.

З метою вирішення цієї проблеми місцевою владою вже відведено земельну ділянку та профінансовано розробку проекту будівництва двох дев’ятиповерхових п’ятипід’їзних будинків. Проте коштів місцевого та обласного бюджету для будівництва у найкоротші терміни необхідної кількості квартир критично не вистачає. Тому існує нагальна необхідність додаткового фінансування з Державного бюджету України.

За результатами обговорення, Комітет вирішив звернутись до Кабінету Міністрів України з клопотанням щодо виділення додаткового фінансування з Державного бюджету України для реалізації Програми будівництва житлових будинків, призначених для відселення мешканців, які проживають у житлі, збудованому за експериментальним проектом “гнучкої” конструктивної схеми.
Очікуємо на підтримку Урядом даної програми.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН