Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримає гроші на погашення заборгованності по субсидіям

Про це на Фейсбуці повідомляє народний депутат України Олександр Співаковський, який пише, що ця новина особливо приємна, бо надійшла напередодні опалювального сезону:

 –  Нарешті почала вирішуватися проблема із заборгованістю держави по субсидіях перед ОСББ, ЖБК, ЖЕКами та підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги. Ще 30 серпня Херсонська міська рада прийняла з державного бюджету субвенцію у розмірі 122,134,700 грн, і її було розподілено по районам міста. Зокрема, Суворовський район отримав 49 млн. грн., Дніпровський – 32,7 млн. грн.

Наразі органи соціального захисту населення вже провели розрахунки з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги шляхом клірингу (взаєморозрахунок). Тобто, з міськводоканалом, херсонгазом та обленерго. А заборгованість, що виникла перед ОСББ та ЖЕКами в квітні цього року, почнуть погашати після того, як на казначейські рахунки
міської ради надійдуть «живі» кошти.

Відповідно до процедури, встановленої КМУ та Міністерством фінансів України, починаючи з вересня, ці кошти почнуть надходити в область частками – по 3,8 млн.грн. щомісяця.
Перший транш, до речі, має надійти вже наприкінці цього тижня. І вже із цих коштів почнеться погашення заборгованості перед ОСББ, ЖЕКами та ЖБК.

Цілком очевидно, що така процедура погашення заборгованості створює певні незручності для ОСББ і Ко. Та й держава через цю жорстку прив”язку розрахунків до «живих» грошей (а тут є пряма залежність від наповнення держбюджету) виглядає перед цими підприємствами постійним боржником. Але це нехай буде на совісті Мінфіну… А от керівникам ОСББ,
ЖЕКів та ЖБК порадив би врахувати цю «особливість» розрахунків та рівномірно розподіляти отримані від держави кошти на свої потреби.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН