Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медична реформа в Одесі: Пацієнти зможуть записатися на прийом за допомогою гаджетів

Спочатку запровадити нововведеня планують у центрах первинної медичної допомоги.

В мерії представили дві програми, за допомогою яких в одеських лікарнях та поліклінічних відділеннях будуть запроваджувати електронний документообіг. Про це повідомляє кореспондент Depo.Одеса.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Євген Григор’єв, комп’ютеризація медичних закладів призведе до цілої низки позитивних явищ. Пацієнт отримає можливість записатися на прийом до лікаря за допомогою комп’ютера або мобільного телефону, прийти в заклад на свій час та уникне принизливого очікування в черзі. Представники конкуруючих компаній запропонували паралельні варіанти вирішення цього завдання – запис на прийом через гаджети або телефонним дзвінком до спеціального кол-центру, в залежності від рівня комп’ютеризації людини.

Крім того, лікарні зможуть покращити фінансові показники – очікується підвищення рентабельності на 4-6%. “За цими скромними відсотками ховається зменшення смертності та інвалідизації в медустанові, поліпшення процесів медикаментозного забезпечення”, – заявив він.

Також Євген Григор’єв зауважив, що перехід до системи електронного документообігу буде тривалим, проте якихось термінів не озвучив. Почати планують з центрів первинної медицини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН