Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні сьогодні обговорювали, як відселяти городян з багатоповерхівок “гнучкої схеми”

У Херсоні доволі актуальної є тема «гнучких» будинків, про яку говорять і самі жителі будівель, і чиновники. Як вирішити проблему та допомогти херсонцям, говорили сьогодні, повідомляє на Фейсбуці секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко:

 – Сьогодні в Херсонській міській раді за ініціативи народних депутатів України Олександра Співаковського та Юрія Одарченко відбулася зустріч щодо вирішення проблем городян, які живуть в багатоповерхівках системи “гнучкої схеми”.

В зустрічі взяли участь міський голова Володимир Миколаєнко, представники Департаменту житлово-комунального господарства та управління капітального будівництва, а також ініціативна група жителів цих багатоповерхівок, які залишись сам-на-сам зі своїми проблемами.

У Херсоні – це 20 будинків, це близько 68, 9 тисяч кв. метрів житла. Зрозуміло, що відразу за кошти міського бюджету збудувати таку кількість новобудов просто неможливо. Але поступово, залучаючи кошти із держбюджету, а саме про це говорили на зустрічі народні депутати від Херсонщини, ми можемо реалізувати відповідний проект. Бо городяни мають право на комфортне проживання.

На першому етапі потрібно виділити близько 800 тисяч гривень з міського бюджету на проектну документацію, по-друге, детально розробити механізм взаємодії із забудовником, якому б місто могло надати земельну ділянку, а той виділив би громаді по собівартості необхідні квадратні метри житла. Так крок за кроком, будинок за будинком могла б вирішитись проблема багатьох городян, які проживають в багатоповерхівках системи «гнучкої схеми».

Ще одне питання – чи погодяться мешканці будинків “гнучкої схеми” обміняти квадратні метри житла в старих будинках на рівні метри житла в новобудовах? Сьогодні були проведені достатньо результативні перемовини. Тільки спільними зусиллями влади різних рівнів та громади ми зможемо вирішити одне з проблемних питань.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН