Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як Гройсман з підприємцями у Херсоні спілкувався

На зустрічі з підприємцями області прем’єру продемонстрували відеоролик про потенціал Херсонщини і реалізовані інвестиційні проекти. Голові уряду кадри сподобалися. Але він здивувався: чому тоді зростання економіки таке повільне – лише 2,4%. Говорить, що проблеми є, але перспективи розвитку намітилися сталі.

«Це дуже добрий сигнал з точки зору розвитку економіки, але, з іншого боку, це є недостатнім для того, щоб ми робили більш масштабні зміни. Тому сьогодні ключовою позицією є створення нормального клімату для ведення підприємництва і це стосується абсолютно кожного регіону країни. Я приїхав сюди не для того, щоб ви мені розказали, що все добре. Я хочу реально розуміти що відбувається на місцях для того, щоб я міг планувати достатньо ефективно свою роботу як прем’єр-міністр країни», – сказав на зустрічі Володимир Гройсман.

Багато сподівань у розвитку регіонів прем’єр покладає на додаткові ресурси, які ті отримають після завершення реформи децентралізації. Чимало податків зараз залишається на місцях. А тому громади все більше будуть зацікавлені у залученні інвестицій і реалізації на їх території великих бізнес проектів.

Голова Херсонської облдержадміністрації говорить, що інвестори зацікавилися областю. Чимало великих бізнес-проектів вже реалізовано. По багатьох досягнуті попередні домовленості. А через численність невеликих інвестицій ними займатиметься новостворена агенція регіонального розвитку.

«На Херсонському рівні ми все вирішуємо в робочому порядку. Кожен меморандум, який ми укладаємо з інвестором, він надсилається всім учасникам процесу. Мається на увазі податкова, митниця. Все залежить від того, хто більше задіяний в тому чи іншому будівництві, спорудженні. Ми створюємо робочу групу за участі всіх територіальних органів і підрозділів. На сьогоднішній день ми зіштовхнулися з тим, що інвестиційний бум, який є навколо Херсонської області, слава Богу є позитивним. Силами адміністрації ми вже не в змозі фізично обслуговувати інвест-пропозиції, які є в бізнес-питаннях до регіону. Тому ми створюємо агентство регіонального розвитку Херсонської області», – повідомив Андрій Гордєєв, голова Херсонської облдержадміністрації.

На круглому столі із підприємцями були присутні також і представники міської влади, адже на зустрічі йшлося про аспекти, які стосуються підприємців і міста, і області.

Про що саме прем’єр спілкувався із керівниками бізнесових структур журналісти не дізналися, адже представників масмедіа попросили залишити приміщення. Але Володимир Гройсман повідомив, що спілкуватиметься з підприємцями максимально відверто, проблеми вислухає і намагатиметься їх вирішити. Для цього на зустріч запросили представників державних контролюючих органів. Зокрема, очільників фіскальної служби області та митниці.

Розмова між підприємцями і Володимиром Гройсманом була непроста, з приводу чого секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко зазначила: «Зустріч тривала близько 3 годин, підкреслюю, що таке спілкування необхідне і має відбуватися якомога частіше, аби зрозуміти реальний стан у підприємництві і накреслити нові кроки у взаємостосунках влади і бізнесу. Головне, щоб діюча система змінилась і була на підтримку діяльності підприємців, які є наповнювачами бюджетів різних рівнів і від них залежить розвиток і процвітання громади».

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН