Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дитсадків у Херсоні не вистачає, але у депутатів до цього руки не доходять

Промерській більшості потрібно більше всього тримати марку – не голосувати за пропозиції депутатів тих партій, які „не в честі” , а не займатись вирішенням нагальних проблем херсонців.

При розподілі 65 понадпланових мільйонів ніхто не звернув увагу на те, що в Херсоні катастрофічно не вистачає дитячих садочків. Не можуть влаштувати своїх дітей родини, що мешкають у центральній частині міста (пр. Ушакова) та у районі ХБК.

Вирішити цю проблему можна було б раз і назавжди – придбати приміщення колишніх садків (по вул. Кримській – це будівля ХЕПІ, по вул. Українській – дитсадок, що належить „Електромашу). Обидві споруди простоюють і їх цілком можна викупити.

Зараз у черзі до дитячих садків – 883 дитини. Це не значить, що всі вони нині можуть йти до дошкільного закладу (деякі батьки реєструють у черзі новонароджених), але половина з них могла піти вже у серпні. Запити є, але депутати залишили ці питання без розгляду, бо, навіть, не спромоглися виділити кошти для організації запланованих 10 додаткових груп. Це хоча б якось вплинуло на ситуацію в дошкільній освіті Херсона.

У серпні вже запрацювали дитячі садки Херсона. Але ремонти систем опалення, інші капітальні роботи ще вестимуться.

Учні ж найчисельнішого в місті та області навчального комплексу №56 у новому навчальному році сидітимуть на уроках під парасольками. На капітальний ремонт покрівлі потрібно 5 мільйонів. Спочатку з міського бюджету планували виділити 990 тисяч, та на минулій сесії їх переполовинили. Проголосували за 400 тисяч. Решту роздали комунальним підприємства та ЖКГ – ремонти житлового фонду та під’їзних шляхів, встановлення зовнішнього освітлення тощо. Загравати з електоратом теж потрібно. Але ж ремонти шкіл і забезпечення дитсадками – це теж проблеми тих же виборців, діти яких не можуть ходити до дитсадка або ж вчитись у класі, де зі стелі вода ллється на голову», – прокоментував «Українському півдню» громадський діяч, підприємець Валерій Синявський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН