Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовському районі почнуть зводити новий храм

В Улянівці Скадовського району раніше був закладений фундамент і вигнані стіни. В силу різних причин храм так і залишився довгобудом. Тепер у селян з’явилась надія на те, що найближчим часом вони зможуть ходити до Божого дому.

Депутат обласної ради Євген Рищук виступив меценатом спорудження храму в Улянівці. Раніше власним коштом він відновив церкву у селі Саги Олешківського району. Громада Улянівки зраділа меценату і дала повну свободу дій, оскільки силами самих жителів відбудувати церкву неможливо.

Починати потрібно з того, щоби відвести землю під храм, отримати декларацію на початок будівельних робіт. Доведеться не лише закінчувати будівництво, а й ламати, бо перші будівельники не передбачили вікон у храмі. Потрібно знайти архітектора, який мав би досвід у проектуванні культової споруди. Храм повинен стати окрасою села, і я докладатиму до цього зусилля. Тож, попереду – багато роботи”, – поділився Євген Рищук.

При закладенні фундаменту храм був освячений на честь Андрія Первозваного. Планується, що у день закінчення будівництва церква отримає ім’я святого Георгія Побєдоносця. До речі, це буде єдиний храм Української православної церкви Київського Патріархату у Скадовському районі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН