Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні може з’явитися сквер прикордонників

У Херсоні у червні з’явився пам’ятник прикордонникам. Його встановили біля адміністративного корпусу Азово-Чорноморського регіонального управління прикордонної служби.

Ветерани-прикордонники планують виступити з ініціативою перейменувати сквер на честь прикордонників.

На території Херсонщини це єдиний такий пам’ятник, а в Україні другий після Києва. Фігура виконана з залізобетону, вкрита під бронзу фарбою, стійкою до морозів і води.

За словами автора скульптури Олександра Теплякова, традиційний зовнішній вигляд монументу – боєць із службовим собакою – обраний на прохання самих прикордонників. Під час виготовлення пам’ятника скульптору позували бійці загону. Робота тривала 2,5 місяці.

Основою для його створення став перефарбований в зелений колір пам’ятник Ленінській газеті «Іскра», з якого зняли барельєфи, написи і гранітне облицювання. Саму скульптуру встановили на місці колишнього фонтану, який засипали, та облаштували в чаші газон.

«Є каркас, є антивандальні заходи, які допомагають йому вистояти у нашому непростому часі, коли на пам’ятники вилазять на голови, фотографуються», – розповідає Олег Степанський, технічний директор проекту.

По периметру пам’ятника також встановлене економне освітлення з антивандальними ліхтарями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН