Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд відмінив рішення ДАБІ про незаконність відкриття Палацу культури в Новій Каховці

Добра новина надійшла 17 липня з Херсонського окружного адміністративного суду. Його рішенням визнано незаконними та скасовані всі рішення Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Херсонській області від 13 березня, якими визнавалися виконаними з порушеннями архітектурно-будівельних норм та вимог законодавства в цій царині дії щодо реконструкції та введення в експлуатацію Палацу культури міста Нова Каховка, повідомляє НК Онлайн.

Цими рішеннями було відмінено декларацію, що надало ДАБІ 27 лютого 2017 року, про введення в експлуатацію Палацу та про накладення штрафів на відділ культури та його начальника (по 736 тис. грн. та 18,7 тис. грн. відповідно).

Всі мешканці міста пам’ятають той день 28 лютого, коли після 10 років реконструкції Палац культури було відкрито. Місто 13 днів безперервними концертами всіх художніх колективів святкувало входини у новий-старий палац культури.

Але не всі цьому раділи. Знайшлися недоброзичливці, яким «чим гірше у місті, тим їм краще» у їх політичній боротьбі з міським головою Володимиром Коваленко та депутатами міської ради, що його підтримують. Саме з їх «подачі» вже 13 березня інспектори ДАБІ прибули до міста с готовими актами нібито перевірки дотримання вимог законодавства при проведенні робіт і готовим приписом про зачинення дверей Палацу.

Міська влада висловила свою незгоду з такими діями доглядачів за будівельною законністю та 14 квітня подала заяву до Херсонського окружного адміністративного суду, в якій просила суд скасувати рішення ДАБІ та відновити роботу Палацу культури. 28 квітня суд прийняв рішення про відкриття провадження по цій справі.

Ми знаємо, що судова машина крутиться не занадто швидко. І ось нарешті 17 липня суд прийняв рішення, яким задовольнив основні наші вимоги: скасував рішення про припинення роботи Палацу культури та про накладання штрафів. Повний текст рішення буде надано судом тільки наприкінці цього тижня, а вступить воно в дію тільки через 10 діб. І то, тільки якщо сторона, що програла суд, не подасть апеляції.

Цікаво, як наші опозиціонери у фейсбуці прокоментують таке рішення суду? Як вони прокоментують те, що завдяки цьому рішенню місто збереже бюджетні кошти, які б місто змушено було б заплатити за забаганки ДАБІ. А місто і так за ці 10 років вклало у реконструкцію палацу майже 20 мільйонів власних коштів та 20 мільйонів надала на цю добру справу держава.

Що ж, зачекаємо ще трохи, поки стане зрозумілою позиція керівництва Херсонської ДАБІ щодо цього рішення суду та поки рішення набере законної сили. Бо ми впевнені, що правда на нашому боці і перемога у цьому протистоянні з недоброзичливцями теж буде на нашому боці.

Віктор Васильєв

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН