Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрився XІX Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»

Обласний академічний музично-драматичний театр ім. Микола Куліша 19 травня зустрів перших гостей фестивалю. На 8 днів Херсон зануриться у театральну феєрію – карнавальна хода, кілька вистав творчих колективів щоденно, капусник і ще багато чого іншого.

«Мельпомена Таврії» триватиме до 27 травня. Цього року у фестивалі беруть участь театри 11 країн – рекордна кількість за час його існування.

«Приємно спостерігати, як за ці майже два десятиліття наше місто на тиждень стає театральною столицею і не лише України. Цьогоріч творчі колективи 11 країн представлять постановки за класикою і сучасну драматургію. Саме завдяки проведенню такого фестивалю про Херсон знають у Португалії, Білорусі, Угорщині, Вірменії, Туреччині, Грузії, Франції, Литві, Польщі, Румунії. І не лише знають, а готують цікаві прем’єри, аби представити херсонським глядачам і гостям з інших міст України. На театральний фестиваль з кожним роком приїздить все більше і туристів, які шанують справжню творчість. Учасникам фестивалю бажаю творчих злетів, глядачам – естетичної насолоди від театральних постановок», – побажала учасникам театрального фестивалю секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Ще з І-го фестивалю сформувалась традиція розпочинати свято театру карнавальною ходою. Так, від Площі Свободи до облмуздрамтеатру творчі колективи вітають Херсон з початком фестивалю.

Фото: Олександр Книга

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН