Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Результаты выборов глав территориальных общин в Запорожской области

В воскресенье, 30 апреля, в восьми новосозданных объединенных территориальных общинах Запорожской области состоялись первые выборы глав ОТО и депутатов местных советов.

Как сообщает в пресс-служба Запорожской ОГА, воспользоваться своим конституционным правом пришли более 39 тысяч жителей области, средняя явка составила 43,3%. Наиболее активными были жители Великобелозерского и Черниговского районов (более 54%), пассивным — избиратели в Каменке-Днепровской.

По результатам выборов председателями стали:

  • Великобелозерская сельская ОТО — Игорь Батрак;
  • Павловская сельская ОТО — Анатолий Клименко;
  • Гуляйпольская городская ОТО — Сергей Ярмак;
  • Широковская сельская ОТО — Денис Коротенко;
  • Каменско-Днепровская городская ОТО — Владимир Антоненко;
  • Водянская сельская ОТО — Сергей Ермаков;
  • Ореховская городская ОТО — Сергей Герасименко;
  • Черниговская поселковая ОТО — Виталий Маныч.

В составе избранных 195 депутатов — представители более 10 политических сил. Уже в ближайшее время им предстоит включиться в формирование новой местной власти.

Первый Запорожский

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Більшість сформованих в Україні громад зникнуть з часом бо децентралізація в Україні йде хибним шляхом.
    Таку думку висловив, коментуючи результати виборів до 47 об’єднаних громад, керівник програми практичної політики, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.
    «На жаль, більшість громад, які об’єдналися, все одно помруть. Справа в тому, що в новообраних голів та депутатів громад немає жодних намірів та ідей, як правильно розпорядитися грошима. Вони навіть про це не думають. Кошти планують проїсти – ремонти, асфальтування, заробітні плати, комуналка тощо. А відповіді на питання, що робити потім, коли кошти скінчаться, немає.Не просто немає, вони навіть не замислюються про це. На всі запитання про економічний розвиток, створення робочих місць, збільшення можливості господарів, підприємців та самозайнятих, місцева влада та кандидати на її заміщення, в більшості випадків просто знизують плечима», — говорить експерет, який проїхав Україною багато міст і сіл, щоб визначити успіхи децентралізації.
    Боротьба в громадах відбулася за гроші, замість змагання навколо ідей розвитку. Це повністю нагадує ситуацію в великих містах, куди гроші прийшли ще з 2015 року. Гостре виборче змагання там в переважній більшості також відбулося не навколо ідей розвитку, а навколо розподілу грошей, а також поділу землі та майна. Як результат, нові об’єднані громади, переважно не зможуть зупинити повільне вимирання на своїх територіях. Проїдання коштів, яке відбудеться, просто не дозволить їм почати розвиток, а це відповідно заблокує будь які серйозні зміни. Відремонтований садочок або освітлена вулиця аж ніяк не зупинить молодь та активних людей від втечі в міста та закордон», — дає експерт подальший сценарій розвитку децентралізації в країні.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН