Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка готується до травневих свят

Квітень видався доволі прохолодним, тож до «генерального прибирання» новокаховчани приступили з настанням тепла. До 9 травня планують навести лад у всіх районах міста та навколишніх селах, що входять до Новокаховської міської ради, щоб мати моральне право відзначити визначні дні в історії нашого народу – День пам’яті та примирення та День Перемоги.

Все менше ветеранів ІІ світової війни залишилось у живих. Нині у місті мешкає 63 учасника бойових дій. Наймолодшому з них виповнився 91 рік. Міська рада потурбувалась, щоб кожен отримав матеріальну допомогу і подарунки.

«Більшість депутатів Новокаховської міської ради, які відчувають відповідальність перед старшим поколінням, вирішили виділити кошти на додаткову тисячу гривень кожному учаснику бойових дій (плюс допомога від держави). Також сформовані продуктові набори, які будуть їм вручені за участі ради ветеранів. Нам потрібно поважати всіх тих, хто дав можливість нам жити і працювати. Без історичної пам’яті у нас немає перспективи», – сказав Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

У День пам’яті та примирення (8 Травня) відбудеться перепоховання загиблого воїна ІІ світової, останки якого знайшли на території с. Плодового. Цього ж дня у Корсунці, яка теж входить до складу Новокаховської міськради, буде відкрито пам’ятник на честь воїнів, що полягли на фронтах війни.

У День Перемоги традиційно у всіх 11 населених пунктах ради відбудуться урочистості – святкова хода, концертна програма, пригощання солдатською кашею. Увечері у Новій Каховці на воду будуть спущені вінки на вшанування пам’яті жертв найкривавішої війни людства.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН