Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 35-річчя міста у Таврійську відкриють музей

Наступного року наймолодше місто на Херсонщині святкуватиме 35 років свого заснування. 2 березня 1983 року на місці компактно розташованих поселень «Плодове», БМУ-5, «Східне» та «Залізничників» виник населений пункт, ім’я якого походить від давньої назви степової зони нашої області – Таврія.

Нині у Таврійську мешкає понад 10 тисяч осіб. Місто розвивається і готується до свого, невеликого поки що, ювілею. І хоч років життя у спільному домі минуло небагато, та городяни шанобливо ставляться до своєї історії. Накопичили багато матеріалів та експонатів, якими хочуть поділитись з молодим поколінням та гостями міста.

«Коли ми дійшли думки, що у місті повинен бути музей, то вирішили, що потрібно вивчити досвід невеликих міст, де такі скарбниці пам’яті вже існують. Побували у Голій Пристані, на Північно-Кримському каналі, в яких музеї вже діють. І зараз до 1 травня закінчуємо ремонт для музейного приміщення. Створенням експозиції займатиметься завідувач краєзнавчого музею, вчитель історії школи №7, яка є фанатом своєї справи. Ми повинні розповісти своїм дітям історію України, області, свого рідного міста, і створення музею – великий крок на цьому шляху», – впевнений Таврійський міський голова Микола Різак.

У новому приміщенні вже встановлені меблі під розміщення постійної експозиції. За 4 місяці усі накопичені матеріали будуть описані і займуть своє місце у музеї. Планується, що вже з початком нового навчального року заклад культури відчинить двері для перших відвідувачів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН