Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вже 12 тисяч жителів Херсонщини подали декларацію про доходи

На 1 квітня 2017 року 12 тисяч жителів Херсонщини подали декларацію про доходи. У порівнянні з минулим роком статистика майже збігається. Найчастіше до центрів обслуговування платників з’являються громадяни, які отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках. Ця категорія вже традиційно подає більше 90% звітів.

Обов’язково декларують свої доходи землевласники, якщо площа їх земельних ділянок перевищує 2 гектари і вони самостійно вирощують та реалізовують таку продукцію. Це, якщо селянин займається лише рослинництвом. Якщо ж він вирощує худобу і отримав у 2016 році більше 140 тис. грн.. прибутку, то зобов’язаний з’явитися до податкової. Якщо ви не підпадає під ці критерії, то вас фіскальна служба не турбуватиме. Але обов’язково майте відповідну довідку від вашої місцевої ради.

Податківці візьмуться за селян-одноосібників. Фіскальна служба разом з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації вже порахували тих людей, які мали б платити податки, але цього не роблять і навіть не звітують.

«Ми покажемо – ось ці гроші у вас, у вашої громади. Тільки беріть, ми вам допоможемо, ми долучимо, ми обслужимо платників податків. Тільки ви нам допоможіть і ми їх долучимо до декларування. Це наш ресурс, це наші дороги, школи», – сказав заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Таким чином влада хоче допомогти вже об’єднаним територіальним громадам, адже весь цей ресурс залишиться у них в бюджеті і його нагору вже не заберуть.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН