Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

2016 року херсонські фіскали оштрафували 164 платників-роботодавців

Податкова знає про нас все. Про офіційні доходи – точно. У фіскальній службі завжди можна одержати і відповідну довідку, в якій вказані джерела надходжень і суми сплачених з них податків. Цією можливістю багато хто користується щоб, наприклад, правильно заповнити щорічну декларацію.

Всі підприємства, установи та організації країни звітують до фіскальної служби про своїх працівників за формою 1-ДФ. Можна перевірити свого роботодавця на чесність, взявши довідку у Центрі обслуговування платників або, навіть, замовивши її в інтернеті.

Щоквартально протягом 40 календарних днів 13,5 тисяч роботодавців та інших податкових агентів у Херсонській області подають до фіскальної служби звіт. Якщо у звіті допущена помилка, роботодавця обов’язково оштрафують, адже маленька неточність може мати неприємні наслідки для робітника. Наприклад, суму доходу при нарахуванні субсидії управління соцзахисту бере у фіскальній службі, яка надає відомості, зібрані саме за формою 1-ДФ. І якщо у звітності є помилки, то роботодавець має сплатити штраф у розмірі 510 гривень. Але найчастіше підприємці та керівники порушують терміни подання документів.

«2016-го року нами було накладено штрафи на 164 платників-роботодавців на загальну суму більше 88 тисяч гривень. Не слід забувати, що несвоєчасне подання розрахунку за формою 1-ДФ тягне за собою також і адміністративну відповідальність. За несвоєчасне подання органами фіскальної служби накладається адміністративне стягнення в розмірі від 2-х до 3-х неоподатковуваних мінімумів», – поінформував заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Щоб уникати штрафів, податківці радять херсонцям подавати звітність вчасно та в електронному вигляді. Інформаційна система ДФС передбачає такі сервіси, як нагадування про час подання звіту та вказує на невідповідності у документі. За цією ж формою звітують і про сплату військового збору, адже він нараховується за такими ж правилами, як і податок на доходи фізичних осіб. 1-ДФ – це своєрідна декларація про доходи, але подає її не найманий робітник, а підприємства чи організації, які платять заробітну плату.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН