Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи стане Херсонський державний університет національним?

Ректор Василь Стратонов підтвердив, що відповідний лист за підписом голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва надісланий до Міністерства освіти й науки України та профільного комітету Верховної Ради. Після розгляду у столиці ХДУ може отримати статус «національного».

«У нашого колективу є така амбітна ідея. Не хочу забігати наперед, тому, вважаю, що потрібно хвалитись тими досягненнями, які вже є. Наскільки мені відомо, у березні-квітні Міністерством освіти будуть розроблені критерії отримання статусу. Наш університет надає можливість отримання подвійних дипломів. Ми навчаємо студентів із 8 країн світу. Зараз 3 викладачі ХДУ читають лекції в іноземних університетах. Ми сподіваємось, що отримаємо цей статус», – розповів ректор ХДУ Василь Стратонов під час ранкової програми на телеканалі «Скіфія».

Перші подвійні дипломи вже отримали 9 випускників факультету фізичного виховання і спорту. Документ про вищу освіту міжнародного зразка дає можливість влаштуватись на роботу за кордоном або ж гарантує успішну кар’єру в Україні. Тривале співробітництво з університетами різних країн вселяє упевненість у тому, що якість освіти Херсонського державного університету відповідає міжнародним стандартам.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН