Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гідрометеоролічний технікум у Херсоні отримає сучасне обладнання

Про це повідомив народний депутат України Олександр Співаковський, який на Фейсбуці написав про те, що навіть через проблеми із розмитненням навчального обладнання для технікуму, він все одно потрапить до місця призначення. Але для цього депутату довелося втрутитися у ситуацію:

 – Зізнаюся, довелося втручатися особисто, і я вдячний за оперативну допомогу Міністру соціальної політики А.О. Реві.

Окрім цього, парламентарій каже, що сучасне американське обладнання, серед якого метеорологічне, гідрологічне, агрометеорологічне та екологічне, було привезено завдяки ініціативності керівництва технікуму, що домовилося про гуманітарну допомогу із американською компанією Campbell Scientific, Inc:

 – Проте, через бюрократичні проблеми, навчальний заклад не зміг належним чином оформити та вчасно розмитнити гуманітарну допомогу від американської компанії Campbell Scientific, Inc.

Окрім цього до технікуму привезуть і обладнання для визначення показників сонячної енергії, визначення та вимірювання параметрів оточуючого середовища. Загальна вартість всієї цієї техніки понад 12 тисяч доларів – сума, яка є непід’ємною для херсонського технікуму.

 – Але через затягування часу гуманітарний вантаж цілком міг бути відправлений назад до США без розмитнення, – пише народний депутат Олександр Співаковський.  

Він повідомляє, що протягом кількох днів проблемне питання вдалося вирішити і міністр підписав наказ, завдяки якому обладнання все ж таки найближчим часом потрапить до херсонського технікуму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН