Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчани вшанували пам’ять Кобзаря

9 березня, у міському парку Нової Каховки біля пам’ятника великому Кобзарю Тарасу Шевченку відбувся мітинг пам’яті, присвячений 203-й річниці з дня народження українського поета «Незламний дух – Шевченка дух», повідомляє НК-Онлайн.

Вшанувати пам’ять співця українського народу прийшли школярі, молодь міста, громадськість, представники виконавчої влади та керівники комунальних підприємств. До загалу звернувся міський голова Володимир Коваленко.

–…Він народився в унікальному краю, де є душа землі, де  в мові, в стосунках, в поглядах, в любові до землі , у кожній дрібниці – все українське. В такому краю зростав Тарас. Він мав унікальний талант – все помічати, а пройшовши складні життєві етапи, відчувши, що таке нерівність у суспільстві, неповага, кріпосне право, у нього виникло непереборне бажання змінити власне життя. Коли читаєш його твори,  знаходиш  заклик не лише   до боротьби,а й спонукання зазарнути глибоко у власну  душу, зробити певні вчинки,  знайти себе і свій шлях.на всі питання, зокрема й ті, що не втрачають актуальності сьогодні, є відповіді  у Тарасових віршах, поемах і заповітах, – сказав він.
Звертаючись до присутніх та вшановуючи пам’ять великого борця, секретар Новокаховської єпархії, протоієрей Миколай зауважив на тому, що, навчаючись, людина переймає від інших чужі звички, звичаї, віру, ставлення: «Тарас як вірний син своєї батьківщини говорив з глибин віків про те, щоб ми свого не забували… Він закликає   полюбити свою матір – рідну землю».

Згадуючи великого Тараса, який оспівував рідну неньку-Україну, ми згадуємо наші традиції, прекрасною мовою цитуємо уривки його віршів на пам’ять, бо в душах українців він залишається назавжди. Завершився мітинг покладанням квітів до пам’ятника великому Кобзареві.

У заході брали участь колективи МПК: народна хорова капела (кер. Н. Шевелєва), солістки народної вокальної студії «Джерела» Вероніка Стародубцева і Яна Павлівська, а також учасники зразкового ансамблю «Сонечко» і ансамблю народного танцю «Молодість».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН