Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську на всіх малят не вистачає дитсадків, а в Бериславському та Білозерському районах – нестача вихователів

За статистикою, 98% дошкільнят області охоплені освітою. Але потреба у дитячих садках існує. Торік було відкрито два нові дошкільні заклади у Каланчацькому районі на базі існуючих навчально-виховних комплексів, в Олешках створена група в одному з дитячих садків.

Найбільша черга існує не в обласному центрі, що було б логічним з урахуванням кількості жителів, а в Генічеську. У місті не вистачає 900 місць, дещо вирішило проблему відкриття нового дошкільного навчального закладу на 240 місць у 2016-му році.

«Є така негативна практика: тільки-но дитина народилась, її відразу ж ставлять до черги у дитсадок. І ще 3 роки треба чекати, коли малюк досягне віку. Ось так виникає розрив між існуючою чергою і фактичною кількістю дітей, що відвідують садок. Але ми просуваємось у вирішенні питання забезпечення дошкільною освітою. Херсонщина – на третьому місці в Україні за цим показником», – повідомив начальник управління освіти, науки та молоді ХОДА Євген Криницький.

Не вистачає не лише закладів, є кадрові проблеми у ДНЗ: старіння і нестача вихователів з вищою освітою у Бериславському та Білозерському районах. Управління освіти області працює над тим, щоб відкрити додаткові ліцензії для підготовки фахівців на факультеті дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН