Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні діти з родин учасників АТО не можуть скористатися пільгою на безоплатне проживання у гуртожитку

Така пільга передбачена Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

2015 року Верховна Рада внесла зміни до законодавства, в яких передбачила перелік пільг, у тому числі – й на безкоштовне проживання у студентських гуртожитках. Правові норми є, але не створений механізм їх правореалізації.

Немає не лише компенсації від держави, а й – самої процедури забезпечення даної пільги. „Адміністрація Херсонського державного університету направляє листи до Міністерства освіти й науки за роз’ясненнями: як вища школа може забезпечити своїх студентів пільгою, яка гарантована державою. Нам відповіли, що вирішити питання можна шляхом оформлення субсидій. Але ж субсидія на житлово-комунальні послуги не погасить всю суму щомісячної плати за гуртожиток”, – прокоментував голова „Студентського містечка” ХДУ Максим Вінник.

Керівники „Студмістечка” практично рік билися над тим, щоб студенти змогли оформлювати субсидії на оплату послуг ЖКГ. Поки чекають на підтвердження субсидії органами соцзахисту.

Питання безоплатного проживання для 15 студентів з родин учасників АТО „зависло”. Потрібно його вирішувати на рівні Міністерств і Верховної Ради. Якщо держава передбачила таку пільгу для дітей з цієї категорії, то має і виконувати. Якщо ж Державна цільова підтримка залишається лише на папері, то слід її відмінити”, – сказав Максим Вінник.

У трьох гуртожитках ХДУ мешкають 15 дітей з родин учасників АТО. Є серед них і ті, хто втратив на війні батьків. Щомісяця вони сплачують 329 гривен за проживання у гуртожитку. І поки ситуація незмінна.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН