Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наступного року місцеві бюджети ще більше обтяжать

Міські голови 40 міст України, що входять до правління Ради регіонального розвитку, обговорювали бюджет-2018 року на зустрічі з прем’єр-міністром та членами уряду.

Всі міські голови зійшлись на тому, що децентралізація – це добре і правильно, та на кожну додаткову бюджетну гривню – все більше повноважень. З острахом очільники міст чекають на передачу повноважень з державного бюджету на компенсацію за пільгові перевезення та за комунальні платежі деяким категоріям населення.

«Ресурс «вимивається» через те, що на нас покладені додаткові, іноді не властиві нам функції, як забезпечення перевезень та комунальних витрат пільговикам. Вже зараз через розширення повноважень бюджет Нової Каховки витрачає величезні суми на виплату комунальних платежів лікарень, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів – це 49 мільйонів гривень. Цього року з бюджету ми утримуємо і технічних працівників шкіл. Тому міські голови з острахом чекають на нові повноваження», – розповів Новокаховський міський голова, член правління Ради регіонального розвитку Володимир Коваленко.

На засіданні правління прозвучали пропозиції: всі пільги повинні бути відмінені на законодавчому рівні, залишитись лише одна – субсидія для малозабезпечених громадян. Пільги з перевезення можуть встановити місцеві бюджети для певних категорій (учасників Другої світової, воїнів АТО). Виплачувати перевізникам компенсацію за 9 пільгових категорій місцеві бюджети не зможуть.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН