Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільше нелегальних працівників на Херсонщині в агробізнесі

Штрафи за нелегальних працівників з Нового року становитимуть сотні тисяч гривень. Роботодавці, котрі використовують найману працю без оформлення працівника, з 1 січня 2017 року сплачуватимуть 96 тисяч гривень за кожного. А штрафи за недопуск інспектора на підприємство чи організацію для перевірки взагалі захмарні – 320 тисяч. Суми штрафів зросли і в грудні.

Попри це підприємці не поспішають „показувати” фіскальній службі всіх робітників. 2016-го працівники ДФС вивели „з тіні” 14 тисяч нелегалів, до бюджету надійшло додатково 6,5 мільйона гривень несплачених податків. Більше половини неоформлених працівників були зайняті у сільському господарстві.

Ми знайшли сільгоспвиробників, в яких є ймовірне заниження прихованої праці. Керівників таких підприємств запрошували до райдержадміністрацій на засідання відповідних комісій і робочих груп. Крім того, органи фіскальної служби самостійно працювали в цьому напрямку. І на сьогодні ми досягли результатів: такі підприємства добровільно зареєстрували 3200 працівників. Додаткові надходження до бюджету становлять 3,2 мільйона гривень”, – розповів заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

З Нового року підвищується мінімальна заробітна плата і суми штрафів зростають удвічі. Якщо роботодавець не повідомив фіскальну службу, що працівник став до роботи, накладається штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат.

За те, що інспектора не допустили на об’єкт, взагалі – сотні тисяч. Чи вигідно підприємцям платити такі штрафи, або ж сплачувати податки за працівника, вирішувати їм.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН