Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівник «Миколаївоблтеплоенерго» привласнив більше 4 млн. грн., — СБУ

За матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, одному з керівників комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго».

Співробітники спецслужби викрили механізм привласнення посадовцем 2,5 мільйона гривень. У рамках інвестиційної програми підприємство уклало контракт з низкою місцевих та київських фірм напостачання лічильників для багатоквартирних будинків у обласному центрі. Правоохоронці встановили, що до переліку робіт та послуг, вказаних в угодах, була внесена розробка проектної документації та безпосереднє встановлення лічильників. Насправді, типову документацію розробили фахівці комунального підприємства, встановленням лічильників також займалися працівники КП.

Під час досудового слідства оперативники СБ України виявили факти привласнення керівником ще понад 2,1 мільйона гривень, зокрема на обслуговуванні та ремонті котельного обладнання.

У серпні СБУ ініціювала перевірку Державною фінансовою інспекцією діяльності комунального підприємства, яка у листопаді підтвердила факти привласнення грошей посадовцем.

Після оголошення чиновнику про підозру буде підготовлено подання про його відсторонення із займаної посади, повідомила прес-група Управління СБ України в Миколаївській області.

Корабелов.инфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН