Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні батьки обурені низьким рейтингом елітного навчального закладу?

Минулого тижня «Український Південь» торкнувся питання якості знань елітних шкіл Херсона і інформування батьків однієї зі шкіл через російськомовний сайт.

Чому саме „мовне” питання, а не рейтинг Школи гуманітарної праці серед решти херсонських шкіл викликав таку бурну реакцію у коментарях і публікаціях, можна зрозуміти.

Болюче питання для Херсона, де переважна більшість мешканців говорить російською.

Не зрозуміло, чому Міністерство обрало для проведення семінару з розбудови нової моделі школи заклад, який посів 32 місце серед 50 шкіл Херсона за результатами ЗНО?

Для відома чиновників з Міністерства освіти і науки України: очолює комунальний заклад сподвижник Костяка-Пелиха. Правління яких ознаменувалось пропажею з бюджету області в 56 мільйонів гривень на будівництво мостопереходу в Херсоні. Заклад фінансується з бюджету області, де частково навчаються і талановиті сільські діти, які прийшли з україномовного середовища. Адже в більшості сіл Херсонщини розмовляють українською мовою.

Батьки мають право обирати навчальний заклад для своїх дітей, тим більше у Фейсбуці хвалять якість надання додаткових послуг, адже за це сплачуть щомісячно у ШГП немалі кошти – за додаткові гуртки, заняття, тощо, – про це вони відверто пишуть у ФБ.

Але якісні знання повинні бути першочерговим завданням вчителів, а не у якості виконання додаткових послуг. Тим більше, платних. Бо рейтинги щодо якості освіти є точкою відліку і серйозним сигналом щодо безпосередньої функції вчителя.

А щодо атмосфери в школі, є різні думки, серед яких і оцінка відомої херсонської журналістки Ірини Євстафьєвої, яка відверто прокоментувала рейтинг школи.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН