Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці вгадують, чия купа грошей була у чиновниці?

Кілька днів тому Дмитро Семен, громадський активіст з Херсона оприлюднив відео, яке він зробив в Управлінні молоді та спорту Херсонської міської ради. На зображенні можна помітити працівницю Управління, із чималою кількістю готівки на робочому столі.

Подія мала певний резонансу місті, на що відреагувала інша херсонська громадська активістка Євгенія Вірліч. Вона зробила власне дослідження питання, про що і написала на своїй Фейсбук сторінці:

 – Я завжди була солідарна із колегами, навіть якщо вони колишні. Тому коли мова йде про черговий зашквар за участі бюджетних коштів, ставлюсь до цього уважно. Я не думала, що Маруса читають, а тим паче обговорюють адекватні люди. Виявилось, що читають і навіть обговорюють. Дуже прошу усіх, кого тегнула, звернути увагу на інформацію та за можливості поширити, аби читали не лише брудні лайновкиди, а й аналітику.

22.11.2016 року молодики “у спортивному” на чолі з фашистом, антисемітом і просто дивною людиною Дмитром Семеном, який, до речі, отримав бюджетні асигнування трошки більше за 180 тис. грн. на два місяці, увірвались до приміщення Управління молоді та спорту Херсонської міської ради, де засняли економіста (бухгалтера) управління за перерахуванням готівки. Одразу почались передруки у місцевих ЗМІ із проханням до мера “пояснити”. Дивно тільки, що ви про все просите мера – він у нас “і жнєц, і жрєц, і на дудє ігрєц”. Не пробували самотужки пошукати відповідь або попросити фахівців?

Якщо зазирнути до порталу відкритих даних “Є-дата”, можна помітити кілька нещодавніх проплат Управління молоді і спорту з отриманням готівки (скріни додаю). Я наобум ввела проміжок часу – з 14 листопада до сьогоднішнього дня. І там знайшла 10 проплат із готівкою – підзвітні кошти. Тобто готівка необхідна для організації спортивних заходів. Що це, можна дізнатись, написавши інформаційний запит або цивілізовано запитавши працівників управління – в авансових звітах зазначається напрямок витрачання коштів. Якщо УДКСУ (казначейство) здійснило проплату, це означає що управління молоді та спорту мало на них право, вірно оформило документи, вчасно подало їх до проплати.

Той факт, що працівниця перераховувала кошти, цілком може означати, що це саме та готівка, яку управління отримує на законних підставах. Тому спочатку, панове, дізнавайтесь, звідки кошти і що це, а вже потім – якщо людина реально заслуговує – обливайте лайном. Я не стверджую, що в руках у дівчини були саме бюджетні кошти, отримані законним шляхом, але це один із варіантів наявності їх в управлінні в такій кількості.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН