Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі на хабарі 800 доларів погоріли двоє поліцейських

Співробітники Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України та Департаменту внутрішньої безпеки УВБ в Одеській області викрили й затримали при отриманні неправомірної винагороди двох службових осіб Управління патрульної поліції Одеси.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури.

“Досудовим розслідуванням установлено, що два лейтенанти патрульної поліції вимагали від громадянина за повернення раніше вилученого посвідчення водія та непритягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння неправомірну вигоду обсягом 800 доларів. Згодом здирникам здалося, що цього замало – висунули потерпілому вимогу про передачу додаткової суми неправомірної вигоди. Під час передачі вилученого раніше документа та другої частини хабара зловмисників затримали правоохоронці”, – зазначили в прокуратурі.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Обом хабарникам готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Крім того, слідчий готує клопотання до суду про обрання поліцейським запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладання арешту на вилучене майно і призначення відповідних експертиз.

Укрінформ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН