Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На півдні України пройшов фестиваль «Бібліотечна палітра Херсонщини»

У рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек в обласній універсальній науковій книгозбірні імені О. Гончара відбувся фестиваль «Бібліотечна палітра Херсонщини».

За 10 років свого існування бібліофест став брендом культурного життя краю. На ювілейний форум прибула рекордна кількість гостей. «Гончарівка», як і кожного року, стала майданчиком для демонстрації здобутків, креативних ідей та інновацій бібліотекарів нашого краю.

Бібліофест – ціле професійне свято працівників книгозбірень, які продовжують акумулювати, зберігати, ділитися знаннями. Як театр починається з роздягальні, так і бібліотечне свято розпочалось відразу ж у великому холі – на гостей чекала інтелектуальна алея розваг з найбільшою за всі роки фестивалю кількістю учасників. На «Бібліотечному перехресті» зустрічаються читацький перелаз, різні майстер-класи, «РадіоКавун», фотосалон, «Книжковий PR» і ще багато локацій.

«Бібліотекарі – дуже талановиті люди. Я впевнена, що бібліотека ім. О.Гончара – це той майданчик, де вони можуть себе проявити. Незважаючи на труднощі, на недостатнє фінансування, ми творимо, діємо, хочемо йти попереду, бути корисними своїм громадам», – запевнила генеральний директор ХОУНБ ім. О. Гончара Надія Коротун.

Особливість цьогорічного фестивалю – більше уваги приділено роботі районних та сільських бібліотек. Експертна рада провела аналіз інноваційних проектів книгозбірень і визначила вісім фіналістів конкурсу.

«Сільський бібліотекар живе життям громади. Він часто буває порадником, іноді – актором і сценаристом, і навіть, психологом. І те, що на фестивалі так багато приділено уваги саме сільським бібліотекам, надзвичайно важливо», – наголосила начальник управління з питань мовної політики та літератури Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко.

Фестиваль розпочався з привітання переможців різних років, врученням відзнак меценатам, яких називають почесними членами бібліотечного товариства і які багато років надають матеріальну допомогу закладам культури. Бібліотекарів привітав голова постійної комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков.

«Я часто буваю в сільських бібліотеках і бачу, яку важливу соціальну роль виконують бібліотекарі в місцевій громаді. Вони несуть тепло та добро односельцям, до їх авторитетної думки дослуховуються, а тому ми повинні  підтримувати людей цієї професії, сприяти їх бажанню вчитись новому», – підкреслив Юрій Рожков.  

rozhkov76547654

 

Всі спікери наголошували на значущості такої соціальної інституції як бібліотека.

«Завдяки вам у кожному куточку нашої області є бібліотека, про яку, в першу чергу, турбуєтесь ви, поповнює новинками, приймаєте малюків і людей старшого віку. Зараз, у час новітніх технологій, ми часто користуємось для пошуку інформації інтернетом. Але, коли хочеться наповнити душу і серце, то рука тягнеться до книги. І, я впевнена, у бібліотек є майбутнє», – привітала учасників бібілофесту секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

ursulenko2415

Фестивальна палітра ще порадувала гостей і учасників різнобарв’ям: професійними зустрічами, презентаціями, інтелектуальними розвагами, виставками і святковими заходами. Все було цікаво, креативно і змістовно!

rozhkov6576956

lyudi2

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН