Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бунт під Одесою на турецькому кораблі: капітан у тяжкому стані

На суховантажі Mehmet Unlu, який під прапором Туреччини прямував з Миколаєва до Йорданії, біля порту «Південний» в Одеській області два члена екіпажу влаштували бійку і поранили ножами чотирьох колег. Після цього нападники захопили в заручники п’ятьох осіб.

Співробітники спецпідрозділу «Альфа» провели спецоперацію, звільнили заручників і затримали призвідників.

Всі подробиці НП в ефірі радіостанції Голос Столиці повідомив спеціальний кореспондент з Одеси Олександр Тарасенко.

Через що почалася бійка?

– Як повідомляється, приблизно о 22.00 стався бунт на кораблі. Два члена екіпажу, імовірно, вони були п’яні, чомусь вирішили напасти на капітана і захопити судно. Але захоплення не відразу вдалося, вірніше, захоплення екіпажу вдалося, але не вдалося захоплення судна. Капітан, незважаючи на те, були досить серйозні ножові поранення, буквально стікав кров’ю. Він зумів забарикадуватися в своїй рубці і подав сигнал SОS. У цей час судно почало дрейфувати, воно вже було поблизу порту «Південний».

Сигнал SOS почули і вислали на місце спочатку буксир, який зупинив дрейфування судна, щоб воно не натрапило на мілину і не потонуло. Після цього повідомили в правоохоронні органи. На місці був створений штаб СБУ. Трохи пізніше півночі була проведена спецоперація. Спецпідрозділ «Альфа» висадився на борту судна, знешкодив нападників, що бунтують і надав допомогу членам екіпажу, які постраждали. Повідомляється, що в цей момент капітан вже практично був при смерті, він втратив дуже багато крові, але вчасно вдалося його звільнити і надати першу медичну допомогу.

Він був доставлений на берег, так само як ще троє членів екіпажу, які постраждали, зараз знаходяться в лікарні. Їхнім життям вже нічого не загрожує. А ось всі, хто підняв цей бунт, вони затримані. На місці зараз працює консул Туреччини в Одесі, розбирається в інциденті, мабуть, він буде займатися екстрадицією всіх винуватців цієї події, які вже в Туреччині постануть перед судом.

Всі члени екіпажу – це громадяни Туреччини?

– Так. На борту було 14 членів екіпажу, і всі вони є громадянами Туреччини.

Кількість тих, хто влаштував бунт, збільшилася під час затримання?

– Затримали всіх, крім тих, хто заступився за капітана. За капітана вступилося чотири людини, тобто п’ятеро оборонялися і двоє ініціаторів, інші приєдналися до нападників.

В якому стані поранені?

– Капітан втратив дуже багато крові, він знаходиться у важкому стані. Решта три людини, які були побиті і постраждали від ножових поранень, вони в стані середньої тяжкості.

В якому режимі працює порт?

– Порт працює в звичайному режимі. Інцидент ніяк не вплинув на роботу порту. Порт досить великий, і це сталося не в самому порту, а поблизу порту «Південний».

Нагадаємо, за даними СБУ, на судні, яке йшло під прапором Туреччини, два члени екіпажу вчинили бійку та нанесли ножові поранення чотирьом колегам. Пізніше зловмисники знеструмили судно і захопили в заручники п’ятьох осіб.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН