Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В ЄБРР розповіли про плани щодо Одеського припортового

Європейський банк реконструкції і розвитку планує викупити частину акцій Одеського припортового заводу.

Про це заявив Франсіс Маліж, керуючий директор ЄБРР по Східній Європі та Кавказького регіоні виданню “Reuters“.

“ЄБРР зміг би взяти 15-25% частки в приватизації найбільшого виробника хімічної продукції країни, Одеського припортового заводу, на аукціоні, який може відбутися не пізніше наступного місяця”, – цитує його видання.

ЄБРР також може допомогти Києву у відокремленні управління трубопровідними потужностями від основної частини державної енергетичної компанії “Нафтогаз”. На думку високопоставленого чиновника, це рішення стане ще одним знаковим кроком для України, яка намагається побороти задушливу корупцію в країні.

“Нафтогаз” раніше був одним з найтемніших закутків української економіки. Це революція “, – заявив Френсіс Маліж Reuters.

Ще однією проблемою України високопоставлений чиновник вважає заплутаний процес призначення нового генерального прокурора. Після виходу в минулому місяці ряду підтримуваних Заходом реформаторів, новостворений уряд України має якомога швидше заявити про себе з кращого боку:

“Нам потрібні чіткі, рішучі та оперативні дії з боку (української, – ред.) влади, починаючи з самого верху, яка повинна швидко призначити шановного і компетентного генерального прокурора”.

Як повідомляє Reuters, саме поєднання цих проблем, так само як і труднощі в запуску системи прозорих тендерів і управління, обумовлюють те, що 2 мільярди євро вже виділених коштів для України залишаються неосвоєними.

Маліга також висловив надію, що поступово вся ця сума почне повноцінно працювати на українську економіку, проте визнав, що в цьому році обсяг виділених коштів для України ледь зможе досягти позначки в 1 мільярд євро.

“Цей уряд має певний кредит довіри, однак не має такої розкоші, як час”, – заявив Reuters Франсіс Маліж, додавши, що перед урядом Гройсмана стоїть завдання в оперативному проведенні колосального обсягу реформ.

gazeta.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН