Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національне антикорупційне бюро України оголосило екс-гендиректора ВАТ “Запоріжжяобленерго” у розшук

Екс-виконуючого обов’язки генерального директора “Запоріжжяобленерго” Корніленкова Ігоря Петровича підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, про це повідомляється на сайті НАБУ.

Нагадаємо, що 17 червня підозру у розкраданні коштів “Запоріжжяобленерго” було пред’явлено колишньому депутату і керівнику компанії “Енергомережа” Дмитру Крючкову.

За інформацією сайту “Наші Гроші”, в розслідуванні щодо привласнення майна “Запоріжжяобленерго” в особливо великих розмірах фігурувала низка угод між ВАТ «Запоріжжяобленерго», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат», ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.Н. Кузьміна» та ПрАТ «ХК «Енергомережа».

«Запоріжжяобленерго», 60,2% акцій якого належить державі, у грудні 2014 року уклало низку угоду з ПрАТ «Енергомережа» щодо передачу цій фірмі права вимагати та стягувати заборгованості з вказаних промислових підприємств на суму 346,2 млн грн.

Після цього гроші за електроенергію замість того, щоб через спецрахунки потрапляти до ДП «Енергоринок», були привласнені службовими особами вищевказаних компаній. Відзначимо, що за інформацією сайту “Вся влада”, вже п’ять угод між “Запоріжжяобленерго” та ПрАТ «ХК «Енергомережа» на суму понад 346 млн грн. були визнані недійсними.

Також відзначимо, що за рішенням суду ВАТ “Запоріжжяобленерго” має сплатити ДП “Енергоринок” 605,7 млн грн. основного боргу за поставку електроенергії та 114,38 млн грн. штрафних санкцій за прострочення сплати.

hromadske-zp.tv

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН