Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітнику “Запоріжжяобленерго” нарахували 3 гривні зарплатні

Один зі співробітників “Запоріжжяобленерго” опублікував у соціальній мережі транзакцію на зарплатній картці. Підприємство нарахувало йому 3 грині 39 копійок, вказавши, що це зарплата.

“Кажуть, що немає можливості видати зарплатю, тому будуть давати її частинами. Без коментарів”, – зазначив користувач.

Нагадаємо, “Запоріжжяобленерго”, що на 60% належить державі і на 40% кіпрським офшорам, оголосило безстроковий страйк. Працівники вимагають сплатити зарплатню, що не виплачується протягом останніх трьох місяців.

Що відбувається на “Запоріжжяобленерго”

28 жовтня трудовий колектив підприємства анонсував страйк. Головна його вимога – скасування “нульового алгоритму” розрахунків, в результаті якого “Запоріжжяобленерго” не може сплачувати зарплатню працівниками на протязі останніх двох місяців.

Алгоритм встановлює НКРЕ. Її керівництво стверждує, що “Запоріжжяобленерго” свідомо та штучно створює критичну ситуацію напередодні виставлення на приватизацію 60 відсотків державної частки підприємства.

Ще 40 відсотків “Запоріжжяобленерго” належать офшорним компаніям, які пов’язують з Ігорем Коломойским, Костянтином Грігорішиним, та Ігорем Суркісом.

НКРЕ стверджує, що “Запоріжжяобленерго” недостатньо ефективно працює з боржниками. Наприклад, боргу Запорізького титано-магнієвого комбінату вистачило б, щоб погасити 7,3 місячних фондів зарплат.

Працівники “Запоріжжяобленерго” вже провели пікети НКРЕ у Києві та два мітинги в центрі Запоріжжя. Прокуратура розпочала провадження щодо невиплати зарплатні працівникам підприємства його керівництвом.

hromadske-zp.tv

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН