Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створено фонд “Відродження Камя`нської Січі”

Відродження Кам`янської Січі розпочалося на початку 21 століття. Це історична пам`ятка козацької доби. Саме тут поховані ватажки Василь Єрофєєв та Кость Гордієнко, що ввійшов у історію як послідовний та незламний борець за незалежність України. Багато разів козаки обирали його ватажком, бо він мав державницький розум, неабиякі організаторські здібності та беззаперечний авторитет серед побратимів.

Кость Гордієнко разом з Пилипом Орликом були фундаторами першої в Європі демократичної Конституції. Пройшли роки і століття – історична справедливість повертається. Кам`янська Січ починає відроджуватися, об`єднуючи навколо цієї ідеї людей – ініціативних і небайдужих до минулого, сьогодення і майбутнього.

Цього року вперше за час Незалежності України на Січі відзначали 20-річницю Конституції України. Захід показав, що херсонці цікавляться історичним минулим.

У серпні цього року зареєстровано благодійний фонд на Херсонщині “Відродження Кам`янської Січі”. Його виконавчий директор – Андрій Лопушинський, людина яка живе історієї своєї країни і вболіває за її майбутнє.

Юридична адреса Фонду: 74300, Україна, місто Берислав, Херсонська область, вул. Центральна, буд. 224. Тел. +38 (0554) 67-31-90, +38 (050) 579-34-95.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН