Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині активісти та влада не можуть поділити місце для пам’ятника Небесній сотні

Ще два роки тому у Баштанці нібито визначилися з місцем для монумента, проте у мерії вже пропонують інше.

У Баштанці ще два роки тому вирішили встановити пам’ятник Небесній сотні. Знайшли і місце – на центральній площі міста біля палацу культури. Тодішня міська влада погодилася з цим. Нинішня вирішила встановлювати монумент зовсім в іншому місці. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на “Баштанку. Нет.”

Зазначається, що в 2014 році провели громадські слухання щодо встановлення монумента. Потім пропозицію розглянули на комісіях міськради, а 18 лютого 2015 року сесія міської ради визначила місце біля палацу культури, де на тимчасовій тумбі, на пам’ятній дошці, було зроблено напис “На цьому місці буде увіковічено пам’ять Героїв Небесної Сотні”. Дві православні церкви Київського Патріархату освятили тимчасовий пам’ятний знак. Біля нього вже проводили офіційні заходи. 

Але у нинішнього мера Баштанки Івана Рубського інше бачення питання. “Він не хоче, щоб пам’ятний знак був на центральній площі міста і робить все для його перенесення на пагорб Слави. Для цього він з підлеглих працівників створив комісію, якій наказав втілити своє бачення. Він вважає, що там вже стоїть один пам’ятник синам жовтневої революції (кам’яна глиба 1919р). Якщо встановлюють пам’ятники ті, проти кого віддали життя патріоти, то з цього нічого доброго не може бути”, – пише видання.

Раніше ухвалене рішення не виконується, натомість узгоджується інше – про збір коштів. 7 липня міськрада дала добро на встановлення нового пам’ятника – на пагорбі Слави. На це планують витратити близько 170 тис. грн. Активісти ж пропонували більш скромну суму – 60 тис. грн. Вони наполягають на тому, щоб монумент встановили на місці, де і було заплановано спочатку.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН