Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура Херсонщини розслідує факт заборони вільного доступу до пляжу

На сайті Генічеського інформаційного відеопорталу «Новий Візит» було розміщено статтю під назвою «Аскер захватил берег на Арабатской стрелке», в якій йшлося про самовільне встановлення шлагбауму на в’їзді до моря та отримання незаконної плати з громадян за вїзд.

За результатами опрацювання зазначеної публікації внесено відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 356 Кримінального кодексу України (самоправство).

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Генічеського відділу поліції в Херсонській області, процесуальне керівництво забезпечується Генічеською місцевою прокуратурою.

Під час проведення першочергових слідчих дій на місці, слідчо-оперативною групою Генічеського відділу поліції в Херсонській області, за участю процесуального керівника Генічеської місцевої прокуратури, виявлено 2 ділянки на узбережжі Азовського моря на території Стрілківської сільської ради площею близько 1 га кожна.

На під’їздах до яких приватним підприємцем – фізичною особою, на підставі договору про спільну діяльність щодо благоустрою прибережної захисної смуги Азовського моря, укладеного із комунальним підприємством, встановлено 2 шлагбауми та 2 саморобні навіси для перебування осіб, які здійснювали пропуск автомобілів до моря. Вартість в’їзду та перебування одного авто складала 50 грн. за добу.

В ході огляду вказані шлагбауми і навіси демонтовано та вилучено, забезпечено безперешкодний доступ громадян до узбережжя Азовського моря.  Крім цього, вилучено зошит із записами про кількість пропущених автомобілів та отриманих коштів від громадян.

Досудове розслідування триває.

gazeta.ks.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН