Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура відсудила скадовський пляж, який підривав авторитет Херсонщини

Заступник прокурора Херсонської області на користь держави в особі Скадовської міської ради звернувся з позовною заявою до ПП “Еліна”. Позивач вимагав розірвання договору оренди земельної ділянки загальною площею 0,2932 га, розташованої по вулиці Набережна у Скадовську.

Причина позову – порушення відповідачем умов договору: не проведення заходів щодо благоустрою території (ремонт парапетів, встановлення біотуалетів, урн для сміття, душових кабінок і роздягалень; вивіз морських водоростей: не завезення до початку сезону 300 тонн морського піску; не здійснення спушення піску).

Крім того, факти неналежного стану утримання пляжних територій міста Скадовськ отримали широкий суспільний резонанс після їх висвітлення на загальнонаціональному телевізійному каналі “Новий канал” і у мережі YоuТubе, у випусках телепередач “Ревізор” і “Пристрасті за Ревізором” від 28 листопада 2016 року.

Як пояснила прокурор, бездіяльність органу місцевого самоврядування порушує права відпочивальників на належні умови відпочинку і оздоровлення, створює негативні передумови до відтоку відпочивальників, підриває авторитет Херсонщини. Це загрожує втратою надходжень до місцевих бюджетів і є чинником стагнації регіональної економіки.

Розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки – 82,9 тисяч гривень. У результаті перевірки комісією Ськадовської міської ради встановлено невиконання ПП “Еліна” пунктів договору оренди.

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив позов задовольнити повністю. Розірвати договір оренди земельної ділянки рекреаційного призначення загальною площею 0,2932 га по вулиці Набережна.

skadnews.in.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН