Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині запрацювали нові дощувальні машини виробництва місцевого заводу

Губернатор разом із представниками влади, ЄБРР та ООН  запустили в роботу дві дощувальні машини “Таврія”, виготовлені на Херсонському машинобудівному заводі. 

30 червня відбулася зустріч обласної влади, народних депутатів від Херсонщини із представниками ЄБРР та ООН Василем Говгерою та Михайлом Малковим. Основною темою розмови стало відновлення зрошення земель області.

– Наше завдання – домогти фермерам залучити міжнародні кредити для модернізації зрошення в господарствах області. Обласна влада готова забезпечити всі умови для діяльності представництва ЄБРР та ООН на Херсонщині, та доступу наших аграріїв до міжнародної допомоги, – запевнив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Результатом зустрічі стала домовленість із представниками міжнародних організацій не лише про кредитні, а й про дорадчі послуги для підприємств АПК. Кредитні програми міжнародних партнерів спрямовані переважно на великі фермерські господарства України. А дорадчі послуги розраховані на малих та середніх фермерів. Тож така співпраця стане корисною для всіх фермерів області – як великих, так і малих.

ООН також готова надати допомогу у вигляді посівного матеріалу, саджанців та в організації сільськогосподарських кооперативів для переміщених осіб із Криму та сходу України, які перебувають зараз на Херсонщині.

Представники ЄБРР та ООН були також присутні на урочистому запуску в господарстві “Корабелка-Агро” (Білозерський район Херсонщини) двох нових дощувальних машин “Таврія”, виготовлених на Херсонському машинобудівному заводі.

Губернатор наголосив, що конкретні досягнення в питанні зрошення земель області стали результатом тривалої командної роботи:

– Більше року тому ми взяли на себе відповідальність за відновлення зрошення і постійно, день у день ідемо до цієї мети. Разом із народним депутатом Сергієм Хланем ми були навіть у Вашингтоні, де просили керівників Світового банку звернути увагу на Херсонщину і на зрошення в нашій області. Такі проекти готуються роками. Саме командна робота дає плідний результат. І сьогодні ми зробили ще один крок до збільшення зрошувальних площ на Херсонщині.

– Так крок за кроком ми поступово збільшуємо проливні площі в регіоні. Зрошення означає вищі урожаї сільгосппродукції. Вирощена продукція – це нові робочі місця, в тому числі у машинобудуванні. Розвиток власного виробництва, переробки та промисловості – це покращення добробуту людей. Це дозволяє досягнути того, що наші діти не будуть їхати в інші регіони у пошуках роботи, а залишатимуться працювати на Херсонщині. Тоді Херсонщина буде розвиватися і квітнути. Саме таких результатів ми прагнемо. І саме такі результати мають наповнювати змістом наше гасло “Слава Україні”, – написав Андрій Гордєєв на власній сторінці у Facebook.

Також під час зустрічі було підтверджено попередні домовленості про відкриття представництва Європейського банку реконструкції та розвитку у Херсоні.

– Ми готові надати приміщення для розміщення міжнародної місії. Ми не просто говоримо про євроінтеграцію, ми інтегруємося в Європу, – зауважив Гордєєв.

gordeev.org.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН