Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальні підприємства – збиткові, а їх керівники – одні з найбагатших людей на Херсонщині

22 лютого 2016 року внесено запис до Єдиного державного реєстру щодо реєстрації Комунального Закладу «Агенція розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонської області», за створення якого проголосувала більшість депутатського корпусу обласної ради.

Більшість депутатів вважає необхідним встановлення належного контролю за використанням спільної власності територіальних громад, адже це – обов’язок депутатів, передбачений законом «Про місцеве самоврядування».

Можна годинами розмовляти про необхідність безоплатних аналізів, безоплатної діагностики, вишукування грошей для розвитку спорту в області, ремонтів архіву, музеїв, Будинків культури і т.п. Все це, дійсно, потрібно. Але на все це треба кошти. І коли вищезгадана Агенція виявляє резерви надходжень коштів до обласного бюджету, або резерви збільшення доходів комунальних закладів, які в основному забезпечують необхідні потреби наших громадян, для громади це виявляється, беззаперечно, благом, а для деяких керівників комунальних закладів це є «незаконним втручанням в їх господарську діяльність». Адже результати аналізу стану використання спільного майна і бюджетних коштів, за розподіл яких голосували депутати при ухваленні бюджету, стають відомими широкому загалу, і , насамперед, депутатам.

Звісно, такий аналіз може вплинути на прийняття депутатських рішень в подальшому. І деякими керівниками починають вимислюватися теорії «незаконності», «непідконтрольності», «відсутності достатніх повноважень». Такі теорії оголошуються на прес-конференціях, в залах судів, розміщуються на сайтах.

Почалась жорстка боротьба за недоторканість комунальної власності, яку вищезгадані керівники вже давно вважають своєю власністю. Докази? Варто почитати звіт Агенції, все стане зрозумілим. То орендну плату вирішили не сплачувати до обласного бюджету, то взагалі не обліковано майно у вигляді нерухомості і автотранспорту, то виручку від надання послуг приховали, то на опалення списують якісь нечувані суми. І це лише початок аналізу!

Наразі: хто кого?! Або депутати обласної ради наведуть порядок у використанні спільного майна і коштів громади за допомогою створеної Агенції або хоч самого чорта, або верх візьме купка керівників загартованих роками «договорної» роботи, упевнених у власних «коронах», захищених посадовцями, пов’язаними з ними спільними минулими справами.

І взагалі, вважаю, що вказувати депутатам обласної ради – представникам спільних інтересів територіальних громад ,– яким чином вони повинні контролювати утворені радою підприємства, установи і організації не припустимо! Якщо у когось є реальні пропозиції з питань діяльності обласних комунальних закладів, або зауваження із фактами, будь ласка, звертайтеся в обласну раду! Будемо направляти на депутатські комісії, розглядати, аналізувати, приймати рекомендації, виносити рішення. Закликаю громадськість до спільної роботи! Лише разом і рішучими діями ми здатні змінити ситуацію на краще!

Заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. безусловно так называемые правоохранители в доле и не припустимо пиарится-а не действовать

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН