Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщину завітали представники польського бізнесу

Сьогодні, 20 травня, з нагоди святкування Дня Європи в області, відбувся Українсько-Польський бізнес день на Херсонщині, у якому взяли участь керівники підприємств та бізнес-партнери області.

На заході було відзначено, що в Україні, особливо в період реформ, виникла необхідність поглиблення співпраці між бізнесом, владою та науковими колами, що дає можливість об’єднати зусилля усіх зацікавлених сторін з метою інтеграції до Європейського співтовариства.

У конференції взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова, Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін, голова Польсько-Української Господарської Палати пан Яцек Пєхота, голова Міжнародної Асоціації Польських Підприємців в Україні пан Пьотр Ціарковскі, голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова.

Відкриваючи захід, Валентина Січова виловила сподівання, що сьогоднішня зустріч обов’язково матиме практичне застосування в подальшому: «Будуючи економічні стосунки між нашими країнами, на взаємовигідних началах, ми скористаємося досвідом Польщі і розраховуємо на вашу допомогу».

У свою чергу Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін наголосив, що у посольстві Польщі переконані – Херсонщина – це місце швидкого розвитку: «Ми хотіли б звернути увагу польського бізнесу, польських підприємців на ваш гарний та важливий регіон. До вашої області прибуло 20 представників польських компаній і вважаю, що це, перш за все, буде практична зустріч, яка проведе до конкретних результатів», – підкреслив пан Генрик Літвін та подякував всім за теплий прийом.

Також привітав всіх присутніх і голова облради Андрій Путілов.

«Сьогодні Україна стоїть на шляху розвитку та Євроінтеграції. Основне завдання політиків – політичні зв’язки перевести в економічні. Ми сьогодні готові створювати пілотні проекти на Херсонській землі, створювати відповідні робочі групи для їх супроводження. Робити все потрібно публічно в режимі online», – зазначив Андрій Путілов.

Учасники форуму розглянули питання ведення бізнесу в Україні та Польщі, налагодження торгівельної та економічної транскордонної співпраці між учасниками, а також визначали основні сприятливі умови для створення та розвитку нових бізнес-напрямків.

Херсонщина

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН