Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Іноземні туристи перестали їздити в Одесу

До курортного міста їдуть українці та американці. Власники дрібного бізнесу на пляжах нарікають, що багатих туристів немає, через це – прибуток не росте.

“Людей стало більше, бо кримський напрямок закрито, проте не стало більше грошей. Якщо дохід порахувати в доларах, то ми все ще отримуємо менше, ніж 3-4 роки тому. Нема солідного багатого туриста. Раніше у нас відпочивали вихідці з України, які живуть в США і Європі, але наразі заповнюваність пляжу ще не повна. У вихідні – 80-90%, в будні – 60-65% “, – розповів“Сегодня” орендар пляжу у Отраді Юрій Резніков.

Негода на початку літа не відлякала велику кількість відпочивальників, які заполонили Одесу. Завдяки ним активно розвивається інфраструктура. Відкриваються нові ресторани і готельні комплекси, цього року у місті з’явився третій аквапарк та другий зоопарк.

Місцева влада запевняє, що всі недоліки сезону минулого року врахували: тоді Одеса була не готова до великої кількості гостей, наприклад, були проблеми із вивезенням сміття. Цього року ситуацію виправили.

На пляжах майже нема безкоштовних ділянок. Все здають в оренду. У центрі, на Дерибасівській, людей також більшає. У готельних комплексах близько 10 тисяч місць, проте до санаторіїв без путівки вже не потрапити. За словами фахівців, житло шукатимуть і поза містом – у Сергіївці, Коблево, Затоці, Кароліно-Бугаз.

Кількість людей у вихідний день зняли з висоти пташиного польоту активісти за допомогою дрона. Вони повідомляють, що такого напливу відпочивальників не було із 2013 року.

znaj.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН