Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для участі у Балтійсько-Чорноморському економічному форумі Херсона прибула делегація із Литовської Республіки

Для участі у Балтійсько-Чорноморському економічному форумі до Херсона прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Із ним, а також Почесним консулом Литовської Республіки у Херсоні зустрівся сьогодні міський голова Володимир Миколаєнко.

Обговорили перспективи співпраці та очікувані результати від спільної участі у Форумі.

“Ми сподіваємось, що після заходу виникнуть нові ідеї для співпраці. Зокрема щодо розвитку вашого морського порту”, – зауважив Марюс Януконіс.

Литовські партнери готові вкладати кошти у розвиток Херсонського морського порту. Але перш за все, слід добитися позитивного відгуку щодо реконструкції порту від держави.

“Ми б хотіли перейняти більше досвіду Литви у плані управління містом, у якому є великий порт. Те, як він працює сьогодні, не можна назвати позитивним. Можна збільшити і потужності морського порту, і запобігти завданню шкоди для екології та доріг Херсона, як це відбувається сьогодні. Від керівництва порту ми чекаємо теж чекаємо розуміння того, що підприємство має працювати без шкоди для міста”, – підкреслив, у свою чергу очільник міста.

Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН