Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині всіх головних лікарів оберуть шляхом конкурсу

Головні лікарі миколаївських медичних закладів тепер мають бути переобрані шляхом конкурсу. Його оголосять по закінченню контрактів, а до цього моменту залишилось фактично три місяці. Про це стало відомо сьогодні, 18 травня, під час презентації пілотного проекту наглядових рад у лікарнях.

Ще влітку минулого року під час приїзду тодішнього міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі на Миколаївщину громадські активісти підняли галас через корупцію у лікарнях та непрозорість керівництва. Голова ОДА Вадим Меріков пообіціяв, що всіх головних лікарів будуть обирати на конкурсах. Майже за рік очільнику облдержадміністрації нагадали про це. Меріков підтвердив, що дійсно керівництво лікарень чекають відкриті конкурси.

Конкурси на посади головних лікарів всіх медзакладів області оголосять з 19 серпня. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Маргарити Капусти, тоді закінчиться термін контрактів майже у всіх медиків. Їх вже попредили про умови конкурсів. За схемою “рейтингів” конкурсна комісія оцінить і показники роботи медзакладів за останні три роки, що полегшить відбір кандидатів. Капуста запевнила, що обласний УОЗ не буде членом конкурсної комісії.

Тому медиків фахіців запрошують брати участь у конкурсі, щоб вони були дійсно конкурентними, а не з одним кандидатом.

mk.depo.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН