Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні знову говорили про катастрофу

28 квітня о 17.00 в Кіндійській бібліотеці, за підтримки Рожкова Юрія Геннадійовича, відбувся захід під назвою “День скорботи та жалоби”.

В цей день всі небайдужі зібралися, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час найбільшої екологічної катастрофи, яка сталася 26 квітня 1986 року – вибуху на Чорнобильській атомній електростанції та всіх, хто загинув захищаючи нашу землю під час Другої Світової війни.

Згадали, яким горем та смутком для кожної сім’ї обернулися ці дві трагедії, 40 років після війни будували наші дідусі й бабусі нове життя, нові школи, заводи, а на 41 рік знов прийшло лихо, яке перевернуло життя багатьох людей, змусило покинути рідні домівки, втратити рідних та близьких людей.

І навіть через 30 років ми чуємо відлуння цієї біди, тому хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих та поклали квіти й вінок біля пам’ятника Землякам-воїнам, які загинули за Батьківщину в 1941-1945 роках.

Слід зазначити, що пам’ятник до 9-го Травня був відреставрований за підтримки депутата обласної ради Рожкова Юрія Геннадійовича.

рожков бібліот рожков бібліот2рожков бібіліот 3

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН