Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка вже готується до нового опалювального сезону

Як спрацювало комунальне господарство в осінньо-зимовий період 2015-16 років, як готуємось до наступної зими? Про це членам виконкому Новокаховської міськради на черговому засіданні, яке  відбулось 26 квітня, доповів перший заступник міського голови Л.Чурсинов.

Було зазначено, що попри усі труднощі  на початку сезону, температурний режим у закладах соціального спрямування  був витриманий  майже стовідсотково. Було дуже важко, але за спожитий газ місто розраховувалось вчасно, боргів фактично не має. Для порівняння: Херсонщина   досі не  сплатила за голубе паливо аж  25 млн. грн.

Труднощі: борг держави за різницю у тарифах у сумі 17 млн. грн., який вона не сплачує місту, тож гроші намагаються зняти з Нової Каховки у тому числі за судовими рішеннями.

Позитив: Дніпрянська котельня, що опалює школу та садочок, вперше завдяки інвесторам  із Запоріжжя опалювалась альтернативно – пілетами (обладнання ті встановили своє, взяли в оренду приміщення та  теплові мережі), тож тариф зменшився на чверть.

У планах  дві міські котельні також перевести на альтернативне обладнання:  №1 – на пелети, №2 – на вугілля. При цьому газове обладнання демонтуватися не буде. Крім того, котельні  обох комплексів лікарні як на вул.Світлова, так і на вул.К.Маркса теж завдяки тим же самим запоріжцям, які зарекомендували себе у Дніпрянах,  будуть, за планом, працювати на пілетах, коли обладнання – інвесторів, оренда приміщень та теплової мережі і зниження тарифу на 25%.

Вперше у засіданні виконкому взяв участь ректор гуманітарного інституту Георгій Севрюков – у складі комітету його затвердили члени міської ради на останньому засіданні. Присутні тепло привітали нового колегу.

Щодо виконання фінансового плану у першому кварталі звітували керівники  комунальних підприємств «НК ЖЕУ» (Г.Каневський), «Новокаховський гуртожиток» (А.Калита), «Основа» (О.Чечин).

Був погоджений звіт щодо  резервного фонду міського бюджету за березень (гроші не використовувались).

Надані дозволи на передачу ОСББ жилових будинків по вул.Соборна, 22; Довженко,23-а, Букіна, 64-а.

Був затверджений новий склад  житлової комісії виконавчого комітету та положення про неї.

Члени виконкому визначились  щодо призову на строкову військову службу весною нинішнього року;  щодо організації навчально-бойових стрільб з учнями навчальних закладів міста (мова іде про одинадцятикласників).

Був оновлений  склад спостережної комісії.

На засіданні був затверджений результат обстеження пасажиропотоку на міських і приміських маршрутах на весняно-літній період та середньої дальності поїздки пасажирів на 2016-17 роки. З цього питання доповідала начальник відділу галузей економіки Т. Мандебура, яка також презентувала рішення щодо  внесення змін до  схеми руху автобусів на  міському маршруті №1 «Перемоги – Паризької Комуни» та щодо  конкурсу з організації та управління рухом  пасажирського транспорту загального користування в Новій Каховці.

Була розглянута ще низка питань та прийняте рішення щодо  матеріальної допомоги новокаховчанам.

http://nk-online.tv

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН