Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент України запустив стенд випробування нового авіаційного двигуна «АІ–450»

Президент України Петро Порошенко оглянув двигуни виробництва ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім. О.Г. Івченко, що входить до складу ДК «Укроборонпром» та запустив стенд випробування нового авіаційного двигуна «АІ–450», який має застосування у різноманітних українських гвинтокрилів. Подія відбулась у рамках візиту Верховного Головнокомандувача ЗСУ на підприємство «Укроборонпрому».

«Нині 70% продукції «Івченко-Прогрес» іде на експорт, в країну надходить валюта – це високотехнологічна продукція вітчизняного машинобудування. І сьогодні я впевнено кажу, що українське авіабудування має гарне майбутнє», – заявив Президент України.

Петро Порошенко оглянув виробничі потужності підприємства, відвідав збиральний цех і відзначив високу якість двигунів, які випускає запорізьке підприємство «Укроборонпрому».

«Я дякую всьому трьохтисячному колективу підприємства за те, що ви високо тримаєте прапор України», – додав Петро Порошенко.

На зустрічі з депутатським корпусом та адміністративно-господарським активом Запорізької області Президент заявив, що найближчим часом Україні вдасться створити власний двигун для винищувача. Він додав, що а сьогоднішній день тільки 5 країн в світі мають достатній потенціал для того, щоб повністю самостійно створювати подібні авіадвигуни.

Нагадаємо, у 2015 році «УКРОБОРОНПРОМ» виконав Державне оборонне замовлення зі значним випередженням графіків. У 2016 році Концерн буде розвиватись в рамках стратегії «Український щит» – програми, яка робить акценти на високотехнологічному виробництві, переході на міжнародні стандарти НАТО та оснащенні армії найсучаснішими зразками озброєння.

ДП «Івченко-Прогрес» спеціалізується на проектуванні, виготовленні, та ремонту газотурбінних двигунів авіаційного та промислового застосування.

http://ukroboronprom.com.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН