Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Банк “Хрещатик” і нардеп Головко: що спільного

Нацбанк подав судовий позов до нардепа Михайла Головка про захист ділової репутації

У 5 квітня 2016 року Національний банк України прийняв рішення про віднесення ПАТ КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Причиною такого рішення стало погіршення ситуації з ліквідністю ПАТ КБ «Хрещатик». Зазначений банк почав затримувати платежі та без допомоги з боку акціонерів не міг впоратися із ситуацією. Переговори, які проводив Національний банк з акціонерами ПАТ КБ «Хрещатик», не дали належного результату. Зважаючи на відмову акціонерів підтримувати банк та порушення ПАТ КБ «Хрещатик» нормативів ліквідності і капіталу, Правління Національного банку визнало його неплатоспроможним.

Після віднесення ПАТ КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних народний депутат України Михайло Головко розповсюджував недостовірну інформацію про те, що нібито Національний банк рекомендував клієнтам банку «Хрещатик» переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Національного банку.

Національний банк спростовує інформацію, розповсюджену в ЗМІ народним депутатом Михайлом Головком.

Повідомляємо, що Національний банк не давав жодних рекомендацій клієнтам банку ПАТ КБ «Хрещатик» щодо переходу на обслуговування в інші банки. Також члени Правління Національного банку України не мають відношення до жодного банку, адже це може призвести до конфлікту інтересів.

У Законі України «Про Національний банк України» чітко зазначено, що члени Правління Національного банку не можуть бути прямими чи опосередкованими власниками будь-якої кількості акцій (часток, паїв) будь-якого банку.

У зв’язку із розповсюдженням недостовірної інформації про зловживання керівництвом Національного банку України центральний банк прийняв рішення про подання судового позову до народного депутата України Михайла Головка про захист ділової репутації. Серед вимог Національного банку України – спростування неправдивої інформації та компенсація завданого морального збитку.

За матеріалами офіційного сайту “Нацбанку України”

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН