Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні політики висадили дерева поблизу Свято-Троїцького храму на знак духовного єднання

Новозбудований храм Святої Тройці став прикрасою Шуменського мікрорайону Херсона. А прилегла територія – улюбленим місцем відпочинку мешканців. Зелені доглянуті газони, доріжки й лавочки скверу радують око. Священнослужителі й община дбають про належний стан території.

Але найважливіше відбувається, звичайно, за фасадом – все більше херсонців цілими родинами відвідують богослужіння у храмі, звертаються за порадами до духовних осіб, чимало дітей відвідують недільну школу, яка діє при Свято-Троїцькому храмі. Нещодавно на уроці для підлітків, який проводив священик Олег Стецюк, побував народний депутат України, професор Олександр Співаковський.

«На моє переконання, система освіти – це інститут знань, а церква – інститут віри. Коли вони гармонійно поєднуються, доповнюють один одного, тоді й матимемо успішну націю. Бо економіка – це вторинне, а первинне саме життя і духовність», – впевнений Олександр Співаковський.

Народний депутат, голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв долучились до символічної акції – висадки дерев у сквері поблизу церкви. «Місія трохи інша, аніж просто висадити дерево. Ми показуємо єднання з духовним осередком. Ми ж знаємо з історії, до чого призводить бездуховність. Нещодавно відзначили пам’ятну дату закінчення Другої світової війни. Приклад того, як два бездуховні політики втягнули світ у криваву війну і знищили мільйони. Тільки та держава зможе бути сильною, в якій живуть високодуховні громадяни», – сказав Андрій Гордєєв.

Настоятель храму отець Євген Сидоренко не вперше запрошує відомих політиків, громадських діячів, волонтерів долучитись до символічних акцій.

«Я дуже радію, що прийшли такі відомі на Херсонщині люди і посадили ялинки. Це акт єднання біля нашої землі, навколо держави, міста. Я б дуже хотів, щоби більше людей, а особливо можновладців, доєднувались до цих процесів», – сподівається настоятель храму Святої Тройці отець Євген.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН