Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи доведеться генпрокурору України Юрію Луценко піти з посади?

Від позиції обласного прокурора залежить багато чого в регіоні. Це як лакмус на законні дії влади, чиновників та і сигнал людям, чи є у них елементарне право добитися правди. Прикро, але за 25 років незалежності України бути прокурором стало бізнесом. Причому, досить прибутковим і без ризиків. Невипадково, що в нашій державі ці люди мають великі статки. Щоправда, елементарної людської поваги мало хто заслужив. Та воно їм і не потрібно. У них інші критерії оцінки своєї праці. Це як окремий світ небожителей.

Невипадково, представляючи нового обласного прокурора в Херсоні, Юрій Луценко сказав, що той хто планує продовжувати займатись бізнесом в цій структурі – хай відразу піде. А далі продовжив: «Прокуратура Херсонщини поки що сонна, але сподіваюсь з Віталієм Миколайовичем (Тригубенко – Ред.) це зміниться. Прокуратура прокинеться і запрацює на повну».

На повну чи ні, покаже час. Тим більше, бути сонною чи активною залежить від політичної волі зверху, але якщо і далі влада мовчки спостерігатиме за численними оборудками в областях – то прокуратора продовжить солодко дрімати. І піти доведеться генпрокурору України Юрію Луценко. Хоча, на представленні прокурорів, що в Миколаєві, що в Херсоні, Луценко демонстрував впевненість у власних силах і віру, що зміни нарешті будуть.

«У прокурора області – багато роботи. Він повинен захистити інтереси нашої громади та активи, що їй належать. Звісно, все залежатиме від його принципової позиції», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, яка була присутня на цій зустрічі. Чи виграє Херсонщина від цієї кандидатури – Віталія Тригубенка – покаже час. Але поки що ця людина не є олігархом (згідно декларації), не фігурує в корупційних скандалах і є братом одіозного нардепа Сергія Тригубенка. А на автівки Опель та Фольксваген-Туарег родина збирала роками.

Позитивно сприйняв політичний бомонд і Миколаєва свого нового обласного прокурора Тараса Дунаса, який теж не має великих статків (згідно декларації). Є земельна ділянка площею 1100кв.метрів, а на дорогу автівку Ауді, можливо, накопичував зі студентських років.

Олександр Жолобецький, народний депутат України прокоментував так: «Це людина без корупційного шлейфу. Звісно, йому буде складно, але він може спиратись на нашу підтримку. За 3-4 місяці ми поглянемо на результати і зробимо висновки». Нардеп Жолобецький сказав, що Луценко нормально сприйняв його жорстку критику щодо кандидатури на цю посаду люстрованого прокурора Романа Забарчука.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН